Även en dålig vecka kan vara bra.

Äntligen har jag fått till storleken på bilderna....

Här ovan har ni inte enbart resultatet av vad som händer när jag är uttråkad - nagellack!!! Utan även antal kilon jag hade bestämt mig för skulle vara borta innan det nya året firades in. Ett mål jag satte när jag skrev in mig den 30/11 -10. Trodde kanske jag var lite för ambitiös och egentligen att jag inte riktigt skulle nå fram. Skam den som ger sig.

Vecka 4: -1,8
Totalt: -6,5


Sååå nervös jag var idag när jag ställde mig på vågen. Massor av slarv under juldagarna med mat mat mat godis och alkohol. Till råga på allt hade jag bara hunnit träna en gång också. Så jag trodde att det skulle vara ett mycket dåligt resultat. Fatta min glädje när det vart minus 1,8 kg! Helt sjukt. Supertaggad inför nästa vecka och målet på 10 kg börjar närma sig...

Granjäkel...

Vet inte varför bilderna envisas med och bli så små när jag skickar de som mail från ajfånen...?

Min älskade sambo och jag har valt en gran. I tron om att jag valde en mycket mindre gran än han hade gjort så pekade jag fort som attan på denna. Ack så fel jag hade. Den får knappt plats. Herreminget! Är så lycklig att vi ska fira jul ihop imorgon ♥ Om vi nu får plats pga granen vill säga...

Ännu lite till!

Vecka 3: -1, 7
Totalt: -4, 7
Det kändes ju riktigt jäkla bra att väga in sig idag! Woho! Så nu är det bara 1, 3 kg kvar tills nästa guldstjärna, det borde jag hinna på en vecka. Mitt mål är att jag får ta och unna mig lite brunhet när jag fått två guldstjärnor. Uppnådde det första delmålet, sådant som alla har, och fick då ett måttband. Tack tack, det hade jag inte innan så ny kan jag mäta också. Spännande! Gymmet kändes också grymt bra eftersom jag lyckades öka alla vikter idag. Lite resultat är ju aldrig fel. Har dessutom hunnit med en ridtur också, mysigt värre. Snart är det julklappsfika med vännerna ♥

Snön ligger överdrivet djup

Det finns något som heter för mycket snö. För mycket av det goda. Suck. Var ute i stallet idag och skulle rida. Blev en kort skrittrunda. Det var ju en meter snö! Hästen har ett stort hjärta men sträcker sig bara 148 cm över marken så ja... Hon kämpade på och pulsade runt så det gjorde i alla fall nytta för hälsan vill jag tro. Imorgon nya tag och ut igen, kanske kan hitta en plogad väg någon stans.

Äntligen!

Gammal bild...

Känner mig så oerhört nöjd! Har äntligen fått mig en LIA! Och en praktikplats som jag vill ha också. Känns jättekul och ser verkligen fram mot januari då det hela börjar. Men först lite välförkänt jullov. Ska bara jobba några få pass så äntligen lite ledighet!

utbildad = bättre?

Nej, utbildad är inte alltid = något bättre. Det har jag verkligen fått bevisat för mig de här senaste dagarna. Jag kommer aldrig mer känna ett förtroende i att höra frasen "jag är utbildad lärare". Den säger verkligen ingenting. På skolan där jag gick låg-högstadiet så hade vi många lärare som inte var utbildade "på riktigt". Så då kunde jag ju alltid skylla på det (ja, jag gillade ytterst få av mina lärare på den skolan). Nu mera vet jag inte riktigt. På högskolan i Kalmar hade jag grymt bra lärare, ett och annat pucko men sådant får man väl alltid räkna med. Det är ju bara människor, kemin kan inte alltid stämma. Men de förde sig verkligen så som jag förväntar mig att min föreläsare ska vara på universitet/högskola. Lika så mina lärare på universitetet i Stockholm. De var riktigt bra. Tuffa och kunniga och pedagogiska. Mind u att jag då också hade två lärare som enbart kunde italienska!

Nu då? På en ky-utbildning (eller YH som det snart ska heta) så är det många föreläsare från branschen. Det är okej, jag vet att lära ut är inte det de främst gör. De kan sig bransch och delar på bästa sätt med sig det till oss. Men att det sedan ska klampa in en kvinna och gorma "jag är den enda utbildade läraren på denna skola" det trodde jag då skulle betyda något. Och det gjorde det. Hon är den absolut sämsta (okej, äcklet som raggade på klassen går också fet bort) föreläsaren jag haft under min tid på skolan! USCH! Om man nu är en utbildad lärare så borde man läst en hel hög med pedagogik, hon måste ha sovit under de klasserna... Jag är sjukt glad att dessa fyra dagar från helvetet är över och aldrig mer kommer igen. Ska hålla mig så långt borta från den där skärande rösten som det bara går! En lärare kallar inte en elevs fråga för "korkad" även om hon tycker att den är superdum! En lärare skriker inte "nejnejnej" när eleverna försöker komma på vad det är hon vill att de ska säga. En lärare lyssnar med hela örat och inte bara en liten snabb sekund för att sedan bilda sin egna uppfattning om vad det egentligen var man sa.

Och nej, inget har hänt mig personligen. Så jag sitter inte här och är bitter bara för att hon sågat mig eller så. Jag bestämde mig efter fem minuter med henne att jag skulle knipa igen truten och försöka hålla mig utanför radarn. Annars hade nog tusen grodor flugit ut ur munnen...

Mer chans.

Jag kör en till tävling och hoppas på att kunna vinna något åt denna söta lilla quarterdam
Någon gång ska väl jag också kunna ha lite tur och vinna en tävling...?!

Klicka på bilden!


man kan ju hoppas.

Jag vill vinna! Julklappar är ju alltid roligt :)

make it up

Fick hem smink från Artistry och Beaytycycle ♥ Artistry är det tredje ledande sminkmärket i världen! Good stuff! Så nu bara längtar jag efter att få prova de här pigmentfyllda läckerheterna. Imorse var jag sen så då blev det inget smink alls, så kan det gå.

Det går rätt

Vecka 2: -1
Totalt: -3
Jag fick en guldstjärna idag, nått man får efter var tredje kilo. Kändes roligt, lite extra pepp. Nästa vecka vill jag se minus två igen, jag vill jag vill jag vill!

FFS!

Så här känner jag för vår "utbildade" lärare. Inte fan säger man "det där tycker jag är en korkad fråga" till någon? Inte ens om man tycker att det är korkat. Är man nu utbildad lärare och skryter om det så kanske man borde uppföra sig så också. FFS!

Musikhjälpen - Road Help


Idag kl 17.00 startar sändningarna av Musikhjälpen. De sänder i 6 dygn, direkt från ett glashus på Gustav Adolfs torg - i P3, svt2 och på webben. Pengarna går till att stoppa människohandeln - barn är inte till salu!

 

I samband med denna insamling så kommer min kompis att starta en egen insamling som han sedan kommer att lämna till programledarna i glashuset i Malmö. Han kommer att åka från Norrtälje till Malmö i sin egna bil och göra stopp under vägen för att samla in pengar. Alla kostnader bekostar han själv och alla pengar han samlar in går oavkortat till Musikhjälpen. Det här är hans egna idé och alltså helt ideelt.

 

Nu tycker jag att ni ska kolla in hans blogg http://roadhelp.tumblr.com/, se över hans körschema och sedan gå dit till närmaste stad och skänka en slant, stor som liten! Gör det för världens barn! Jag har redan skänkt 70 kronor, du kan också bidra med något!

Måndag 13/12-2010: Norrtälje, Stockholm & Uppsala

Tisdag 14/12-2010: Enköping, Katrineholm & Norrköping

Onsdag 15/12-2010: Linköping & Jönköping

Torsdag 16/12-2010: Borås & Göteborg

Fredag 17/12-2010: Kungsbacka, Varberg, Falkenberg & Halmstad

Lördag 18/12-2010: Ängelholm, Hässleholm & Kristianstad

Söndag 19/12-2010: Lund & Malmö

 

 


Jävla redoute

Fan vad det ska vara svårt och jobbigt att beställa därifrån. Ville betala med kort och då skickades jag bara runt runt runt på skitsidan. Så det fick bli postförskott som är 50 spänn dyrare?! Helt sjukt... Och jag har en erbjudandekod från CSN så att man ska slippa expeditionsavgiften, men det vill den inte heller fatta. Piss skit blä.

Put a ring on it

Jag dör! Snälla snälla snälla tomten!
JFR, har så sjukt snygga smycken! Kila genast dit och kolla. Nu under julen så dubblas var femte order! Iiiiip!

Helgen

Helgen har varit bra, men den har gått för fort. Det blir väl så när jag jobbar hela dagarna. Har ändå hunnit med en klassfest med en sexleksaksförsäljare och en födelsedagsfest och ha gäster idag. Hej och hå.
Det här kommer bli min käpp i hjulet. Jag kan inte bara ta ett chips. Det går inte! Så jag får helt enkelt go cold turkey! Annars är det kört. Det är nog det ända dock som jag behöver sluta med helt. Good for me!

En ny kategori


Jag har alltid varit lite rund och go. Är helt enkelt inte född till att vara en liten pinne. Har insett det att jag kommer aldrig bli en tajt liten brutta ala Gossip Girl. Men enough is enough!

Det skiljer många kilo på dessa två bilder. Många! Den vänstra är från 2007 och den högra från 2010. Det är förjävligt rent ut sagt hur lat och dum jag varit. Stackars min kropp! För lite röra på sig har varit mitt största problem. Dålig mat vissa perioder också en stor del av problemet. Så för ungefär en och en halv vecka sen bestämde jag mig för att nu räcker det! Jag har naturligtvis tänkt den tankten typ 245324524 gånger, men den här gången var det nog! Nog som i nognognognog!!! Så jag tog mig i kragen och gick med i Viktväktarna. Ett beslut jag inte alls ångrar. Jag behöver pressen av att veta att jag ska kollas av en utomstående. Jag behöver ha strukturerad koll på vad jag stoppar i mig. Så nu med en våg och en stegräknare och en butiksguide så är jag redo. Redo att klättra neråt. Därför handlar min nya kategori om vägen neråt. Följ med mig!

Start: 1/12 2010
Vecka 1 - minus 2 kilo

Och fan så stolt jag var när jag vägde in mig! Så sjukt stolt att jag äntligen bevisat för mig själv att jag också kan! Nu jäklar ska jag bo på Friskis! Idag har jag varit där på ett spinningpass och sedan en timme i gymmet. Najs! Invägning på tisdag igen. Och jag ska minnsan visa den negativa damen att jag kan gå ner 2 kilo fler veckor än en! Så det så!


Peace

en dag i snön

Fina lilla Nina och jag tog en sväng ut på de vita vidderna i lördags. Härligt att få gallopera fritt ute på åkrarna! Mer sånt! Fast broddar är ju sjukt jäkla tråkigt att hålla på med. Men men, nödvändigt ont.

RSS 2.0