en liten tanke...

2011-01-26 @ 14:04:23
Jag håller på att bli lite småtokig inombords. Så här är det: Enda sedan min första knäppa, underbara, envisa, söta, galna, snälla unghäst Sessan så har jag vetat vad nästa häst ska vara. Inte för att vi bara hade det dåligt, vi kom över allt det trassliga och det blev verkligen skitbra tillslut innan jag sålde henne. Det var viktigt för mig att känna att vi hade övervunnit det dålig, så att jag inte sålde henne för att jag var rädd eller liknande. Hon var underbar efter allt kämpande och hon lärde mig massor
<3
Tokgammal bild på en mycket yngre häst och en mycket mindre mig!

Efter Sessan började jag rida lite till och från på hennes storasyster Nina och efter alla dessa vändor av tjuriga ston så vet jag att jag vill verkligen ha en valack. Jag orkar inte ha en häst som kan byta humör upp och ner från dag till dag. Eller att de alltid ska bli brunstiga under tävlingar. Okej, en valack är ju inte ett säkert kort så klart men jag har nog aldrig varit en sto-person om man säger så. Jag föredrar valacker faktiskt. Så det är det jag vetat att min nästa häst ska vara: valack över 6 år, gärna lite tävlad, van att gå själv och i grupp, enkel att hantera, självklart en quarter/paint/appaloosa - bara det har med western att göra och inte är en arab!

Nu till problemet: I oktober förra året såg jag en annons om precis den här hästen, den jag drömt om lite i smyg. OCH den var välmeriterad och billig! Synd bara att jag inte har varken tid eller råd. Plus att då var mitt ridande rätt bortglömt men efter jag såg den annonsen blev jag sjukt taggad på att komma igång igen. Naturligtvis så vart han såld väldigt snabbt. Men sen så ett par veckor senare var annonsen uppe igen! Så då kunde jag sitta och drömma igen och titta på videor på en sjukt duktig häst. Men som sagt tid och pengar. Nu för bara några dagar sen så var annonsen uppe igen, hon har tydligen inte fått honom såld ännu. Jag blir knäpp. Jag vill så gärna men det passar så dåligt just nu. Om jag ska ta mitt pick och pack och flytta till andra sidan av Sverige - det går bara inte. Tyvärr. Men jag vet i alla fall att det är en sådan häst jag vill ha. Jag hoppas bara att det finns en lika dan till salu när jag äntligen kan köpa mig en egen pålle igen!

Kommentarer
Postat av: FRIDA VIKTORSSON - VINN EN RYKTVÄSKA - bloggeventet Eurohorse 2011 goodiebags & hästbloggare

Vilken gullig polle :) Kul att du också rider western!Har du någon häst nu?

2011-02-04 @ 15:42:32
URL: http://fridaviktorssons.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Hoppas du någon gång i framtiden kan ha egen häst igen, det finns inget bättre! :)

2011-02-06 @ 19:20:03
URL: http://mikaelahilbertsson.devote.se

Gimme!

Signatur:
Återvändare

Mail:

Let's be blog-buddies:Trackback
RSS 2.0